Päivämeikkiä, ja vähän juhlaa


Koulun ehostustunneilla ollaan nyt käyty perusasiat lävitse. Olemme harjoitelleet päivämeikin ja päiväjuhlameikin.
Nämä kaksi eroavat melkeimpä ainoastaan silmämeikin tummuudesta. Perus päivämeikin tarkoitus on olla mahdollisimman luonnollinen ja on esimerkiksi soveltuva passikuviin.
Päiväjuhlameikki taas saa olla näkyvämpi, ja silmiä korostetaan enemmän.
  Meikkipohja on mahdollisimman luonnollinen ja sitä on ohut kerros, varjostuksia ja valoja voi käyttää meikin kanssa, mutta niitäkin hellästi.
Huuli- ja poskipunat päivämeikissä ovat raikkaita, mutta näissäkin on poikkeustapauksia - asiakkaan toiveet on otettava huomioon.
   Nykyään ihmisillä on monia tyylilajeja meikin suhteen: on klassista, modernia, vapaata ja monia muita, joiden perusteella tehdään suunnitelma millainen meikin tulisi olla.

Ohessa kaksi minun tekemääni päiväjuhlameikkiä
Ilman meikkiä

Meikin kanssa

Asiakkaan tyyliin sopii hyvin klassinen, glamour-meikki. Asiakkaan silmien väri on vihreä ja korostan sitä kuparisilla väreillä. Huulipuna on raikkaan oranssinpunainen ja poskipuna soveltuu hyvin kokonaisuuteen. Onnistuin meikissä omasta mielestäni erittäin hyvin, mutta edelleen huulien rajaus on vieläkin hankalaa. Asiakas oli myös tyytyväinen, ja meikki soveltui hyvin tummaan talviseen lookkiin.



Asiakkaan toiveisiin kuului neutraalit värit, mitä on itse tottunut käyttämään. Päädyttiin yhdessä ruskeisiin sävyihin. Silmämeikki onnistui hyvin ja osasin häivyttää meikin symmetrisesti. Poskipuna ja varjostus ovat oikealla paikallaan ja edelleen ainoa asia mikä vaatii eniten harjoitusta on huulet, pieni asia, mikä onkin yllävää kyllä, vaikein.
  Tässä on hyvä huomata huulipunan sävy, että aina päivämeikissäkään ei tarvitse käyttää niin raikkaita sävyjä, vaan niitä mihin asiakas on itse tyytyväinen ja olo tuntuu omalta itseltään.

Kommentit

Suositut tekstit